Go Back   The Navara Forum > D22 > D22 Engine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Power drop when lights are on
  #1  
Old 16-12-2018, 06:24 AM
spyingeye's Avatar
spyingeye spyingeye is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Cairns
Posts: 9
My Mood:
Garage
Question Power drop when lights are on

Hi All

Hope someone can help I've got this problem that when i turn my lights on i lose power and when I turn off the engine and the lights my dash light is still on while my foot is on the brake pedal and the door alarm which tells you that you've left the lights only works with the brake pedal
Reply With Quote
Sponsored Links

  #2  
Old 16-12-2018, 10:18 AM
bods's Avatar
bods bods is offline
Advanced Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Orelia, WA
Posts: 4,875
Default

Hey mate,

Sounds like the "feature" they have where the ecu reduces power when the brake lights come on. I'd try replacing or at least removing the brake light globes one at a time and see if the issue changes or stops when you remove one or the other.

Someone on here had a similar problem a long time ago and it must have been the brake light filament in the globe had broken and was touching the tail light filament. Replaced the globe and voila all good.

This is all supposing nothing has been modified before the issue started.

Good luck
Reply With Quote

  #3  
Old 17-12-2018, 05:25 AM
tweak'e's Avatar
tweak'e tweak'e is offline
Advanced Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Zealand
Posts: 4,534
Garage
Default

sounds like someone hooked a door alarm to the wrong wires.

not sure if lack of power with brake light on is a feature or not.
low battery power can cause or bad alternator can cause lack of power when a sizable electrical load comes on.
__________________
D22 ZD30 egr+butterfly mod, 2" lift extra leaf springs, enk-tek dump pipe, 2.5" exhaust.
D23 no mods.......yet.
single cab workhorse, to muddy to clean
Reply With Quote

  #4  
Old 17-12-2018, 07:07 AM
Tms40's Avatar
Tms40 Tms40 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: North Queensland
Posts: 29
My Mood:
Garage
Default

I had the same problem with my electronic brake controller. It was playing up and applying the brake slightly while I was trying to drive. It put the 2014 D40 into limp mode, couldn’t get over 60km. It also left my brake light on when parked and keys out. I disconnected it and it stopped the problem
Reply With Quote

  #5  
Old 04-01-2019, 10:47 AM
spyingeye's Avatar
spyingeye spyingeye is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Cairns
Posts: 9
My Mood:
Garage
Default

Hi All

I hope you all had a great xmas and new year.

I got the problem solved it was a blown brake light bulb

Thanks all for your input and support.

Cheers
Reply With Quote

  #6  
Old 07-01-2019, 04:23 AM
Tms40's Avatar
Tms40 Tms40 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: North Queensland
Posts: 29
My Mood:
Garage
Default

Thanks Nissan what a great feature
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:35 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
| Home | Register | FAQ | Members List | Calendar | Today's Posts | Search | New Posts |