Go Back   The Navara Forum > D40 > D40 Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes

Why, 180k later?
  #1  
Old 06-12-2017, 11:05 PM
ericcs's Avatar
ericcs ericcs is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: birkdale brisbane
Posts: 465
Garage
Default Why, 180k later?

D40 06 auto 2.5

Back in 2011, when i first joined the forum, i documented here, the severe torque converter shuddering at 90/100kph when under load. the topic has been reported a few times by others over the years, yet i haven't heard from anyone who has had it fixed properly, so I have just lived with it over the years. I bought the car at 60k, the problem surfaced shortly after, car now has 240k.
Well, sometime in the last few weeks, the shuddering has disappeared completely, fingers crossed, for good. Nothing had ever been done to the auto trans, or T/C, not even a service?
Damn electrickery is suspect!



http://www.navara.asia/showthread.php?t=6746
Reply With Quote
Sponsored Links

  #2  
Old 07-12-2017, 11:00 AM
Old.Tony's Avatar
Old.Tony Old.Tony is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mid Coast Region, NSW, Australia
Posts: 14,813
My Mood:
Garage
Default

Nobody was ever quite clear on why the TCC wouldn't fully engage (which is what causes the shuddering). I've always suspected it may have had something to do with the machining of the part not being quite right causing it to stick.

What if yours has suddenly worn enough to no longer stick?

Nissan jumps in time machine and goes back to 2007: "Don't worry mate, it'll be just fine by the time you've driven two-thirds the way to the moon."
__________________

Check out the FAQs by clicking here!



"Money can't buy happiness, but it does make misery a lot easier to deal with."
Reply With Quote

  #3  
Old 07-12-2017, 11:06 PM
ericcs's Avatar
ericcs ericcs is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: birkdale brisbane
Posts: 465
Garage
Default

haha, maybe the old girl is just running herself in, again. on a side note, it feels like a new car again after replacing the vac hoses!
Reply With Quote

  #4  
Old 08-12-2017, 09:35 AM
Czechmate's Avatar
Czechmate Czechmate is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Australia
Posts: 235
Default

Yea mine did that, shuddered when it was at 30-50,000 ks then stopped

I put it down to frequent trans fluid changes but who knows
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:24 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
| Home | Register | FAQ | Members List | Calendar | Today's Posts | Search | New Posts |