Go Back   The Navara Forum > D40 > D40 General Chat

Reply
 
Thread Tools Display Modes

Locking and unlocking car
  #1  
Old 18-09-2018, 01:16 PM
4x4 fun 4x4 fun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: NSW
Posts: 27
Default Locking and unlocking car

Hey guys, just wondering if anyone has had any issues with locking and unlocking their D40. I have never had any issues until yesterday when I reached my destination and my key would not lock the car,when it finally worked it then would not unlock. Now it only works when the key up against the front of the drivers door,I have tried the spare and same situation. Would like to know if anyone has experienced the same thing before I take it to Nissan.
Reply With Quote
Sponsored Links

  #2  
Old 18-09-2018, 03:59 PM
bods's Avatar
bods bods is offline
Advanced Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Orelia, WA
Posts: 4,737
Default

Hey mate. I'd try replacing the batteries in the remotes before you take it to Nissan. It sounds like they may be going flat if it is only working in very close range. If new batteries doesn't fix it then you will probably have to take it to Nissan unfortunately.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk
Reply With Quote

  #3  
Old 18-09-2018, 10:18 PM
Old.Tony's Avatar
Old.Tony Old.Tony is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mid Coast Region, NSW, Australia
Posts: 14,972
My Mood:
Garage
Default

^ Agree with bods. It does sound like a range issue. If it's not the batteries, it will be the receiving antenna - it's usually mounted in the centre of the dash at the top at the base of the window (under the plastic, you can't see it). If that gets covered with metal (dash mat?) then the signal could be impaired, try removing anything from that part of the dash.
__________________

Check out the FAQs by clicking here!



"Money can't buy happiness, but it does make misery a lot easier to deal with."
Reply With Quote

  #4  
Old 18-09-2018, 11:32 PM
4x4 fun 4x4 fun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: NSW
Posts: 27
Default

Thanks guys I will the battery a go first and let you know how I go
Reply With Quote

  #5  
Old 19-09-2018, 07:20 AM
4x4 fun 4x4 fun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: NSW
Posts: 27
Default

Ok just an update, changed batteries and still same thing happening so off to Nissan I go. Just hope the bill won't hurt too much lol
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 01:14 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
| Home | Register | FAQ | Members List | Calendar | Today's Posts | Search | New Posts |