Go Back   The Navara Forum > D23 (NP300) > D23 Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes

Stereo Wiring
  #1  
Old 24-12-2015, 10:18 AM
JPMC's Avatar
JPMC JPMC is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 429
Default Stereo Wiring

Has anybody removed the factory radio from an STX (or possibly an ST) and able to give me the colours for the speaker wires.

I have worked out which plug it is but for some reason I'm unable to figure out which wires are for the speakers. Normally the speaker wires are colour matched ie blue and blue with white stripe. but it doesn't appear this way on this system.

Attached is pictures of the back of the unit the unplugged white plug is the reverse camera plug and steering wheel controls.
The other white one is the main power (and speakers I'm guessing), Black is USB port and grey antenna and the blue is Navigation antenna

The close up picture is the main plug I think should be speakers and definitely is the power (large yellow wire constant power, red switched power) and earth (black wire) and the green and small yellow wire are the 3.5mm plug.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20151224_212918.jpg
Views:	497
Size:	213.6 KB
ID:	21356   Click image for larger version

Name:	20151224_212925.jpg
Views:	853
Size:	193.3 KB
ID:	21357  

Last edited by JPMC; 27-12-2015 at 10:45 AM.
Reply With Quote
Sponsored Links

  #2  
Old 24-12-2015, 09:38 PM
rastik86's Avatar
rastik86 rastik86 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Doreen,VIC
Posts: 895
Garage
Default

Have you checked Autobarn, Supercheap and car audio dealers for the specific adaptor plug.

Best bet, they are $15-30 usually and plug and play.

Like this one

https://www.autobarn.com.au/iso-harn...y-models-years
__________________
-2017 Nissan Navara ST-
No plans, just a nice every day drive
Reply With Quote

  #3  
Old 25-12-2015, 09:09 PM
JPMC's Avatar
JPMC JPMC is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 429
Default

Thanks but yes I have checked but the plugs they have and the versions they have don't match up to the latest setups (I'm guessing they changed it for the 2015 model) plus I'm not wanting to remove the factory unit, I just need to pick up the rear speaker outputs so I can fit an adaptor to change to low level outputs (RCA's) for my sub.
Reply With Quote

  #4  
Old 27-12-2015, 12:46 AM
NP300ST NP300ST is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Melbourne
Posts: 10
Default

The speakers, constant and acc are all in the standard 20 pin connector.

The SWC and reverse cam are in the 32 pin.

did you work it out or would you like me to post a pic?
Reply With Quote

  #5  
Old 27-12-2015, 10:45 AM
JPMC's Avatar
JPMC JPMC is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 429
Default

Thanks I worked it out.

They run a common earth which is what throw me initially.

Just incase anyone is wondering in the future, speaker wires are colour coded

Light blue - Left rear +
Brown - Right rear +
Blue - Left front +
Grey - Right front +
White - Common negitive
Reply With Quote

  #6  
Old 14-01-2016, 10:00 AM
Simmo32 Simmo32 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Bacchus marsh
Posts: 13
Default

I'm in the middle of replacing my stereo. Already have the 8" Alpine direct fit system now doin all speakers, amps and sub.

Incase anyone wants to know
Front speakers are 6x9, can also fit 6" speaker but with mdf spacer

Rear are 6", recommend also using mdf spacer if as aftermarket speakers are usually deeper
Reply With Quote

  #7  
Old 07-02-2016, 04:12 AM
ktastrphe ktastrphe is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: perthoslavakia
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by NP300ST View Post
The speakers, constant and acc are all in the standard 20 pin connector.

The SWC and reverse cam are in the 32 pin.

did you work it out or would you like me to post a pic?
So in theory the camera might work with an aftermarket stereo when using an aerpro style plug in harness? Awesome if so
Reply With Quote

  #8  
Old 17-02-2016, 01:51 AM
ktastrphe ktastrphe is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: perthoslavakia
Posts: 6
Default

Just a follow up if anyone is interested, I (somehow) got the factory camera to work with my aftermarket stereo.
Had to tap into the factory wiring as the adapter loom they sent was for the wrong car.
Pin 59 = camera +ve image
Pin 58 = camera power
Pin 57 = camera ground (image I assume)
Pin 74 = Reverse gear selected
I bridged pin 74 and 58 so the power from the reverse signal powers the camera (although camera standard is 5.2V - not sure how long this will last)
I wired up Pin 59 as the centre of a male RCA cable and pin 57 on the outside/earth of the RCA

I do have the nissan wiring diagrams (with some scribble on it) if anyone is interested.

I should mention that initially this did not work for me, but yesterday I put the car in reverse and the camera came on! maybe one of the connections has come off and shouldnt be connected. Or maybe the heat did something. Will be interesting to see if it works long term.

Last edited by ktastrphe; 17-02-2016 at 01:57 AM.
Reply With Quote

  #9  
Old 17-02-2016, 01:56 AM
ktastrphe ktastrphe is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: perthoslavakia
Posts: 6
Default

Pin numbers
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Office Lens 20160215-125502.jpg
Views:	3343
Size:	212.5 KB
ID:	21555  
Reply With Quote

  #10  
Old 22-02-2016, 12:40 AM
Np300_D23 Np300_D23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Dominican Republic
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by ktastrphe View Post
Just a follow up if anyone is interested, I (somehow) got the factory camera to work with my aftermarket stereo.
Had to tap into the factory wiring as the adapter loom they sent was for the wrong car.
Pin 59 = camera +ve image
Pin 58 = camera power
Pin 57 = camera ground (image I assume)
Pin 74 = Reverse gear selected
I bridged pin 74 and 58 so the power from the reverse signal powers the camera (although camera standard is 5.2V - not sure how long this will last)
I wired up Pin 59 as the centre of a male RCA cable and pin 57 on the outside/earth of the RCA

I do have the nissan wiring diagrams (with some scribble on it) if anyone is interested.

I should mention that initially this did not work for me, but yesterday I put the car in reverse and the camera came on! maybe one of the connections has come off and shouldnt be connected. Or maybe the heat did something. Will be interesting to see if it works long term.

Thanks... ktastrphe
Can you Put or send the other diagrams
I have the same intention and conect
The microphone, steering wheel, etc
This is my radio

https://m.youtube.com/watch?v=Z5BLrD7o8tc
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:50 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
| Home | Register | FAQ | Members List | Calendar | Today's Posts | Search | New Posts |